Aktiviteter

Text

Disgusting Food Museum

Här ges besökaren en möjlighet att utforska mat från hela världen och ändra sin uppfattning om vad som är ätbart och oätbart. Kan vi börja äta miljömässigt hållbar mat i framtiden genom att utmana vår uppfattning av äckel?

Text

Book a Boat

Var din egen kapten ombord på en av de populära elbåtarna. En båt rymmer upp till 12 personer och här tar ni er runt själva på Malmös kanal med hjälp av en enkel karta.

Text

Form/Design Center

Detta är mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk. Upplev utställningar, seminarier, workshops och visningar. Besök butiken eller fika i tidskriftscafét. Huset är öppet för alla, tisdag till söndag med fri entré.

Text

Teamtastic Teambuilding

Teamtastic är experter på spännande teamaktiviteter och har ett roligt citykoncept där såväl vänner som kollegor får visa sin bästa sida. Förbered er på aktiviteter i nio olika rum med allt från övningar i precision till praktiska och kluriga uppdrag som måste lösas i lag.

Text

Wisdome Malmö

Wisdome Malmö är museets dombiograf. Här visas filmer om vetenskap med olika teman, bland annat rymden och specialeffekter i film och datorspel. Wisdome Malmö är också en plattform för att arbeta med vetenskapliga visualiseringar, vilket kan handla om allt från filmerna till att locka unga Malmöbor till näringslivet eller att studera vidare.

Text

Travelshop

Lär dig mer om Malmö genom någon av Travelshops cykelpaket. Välj bland Guidad stadstur med cykel, Hållbarhetsturen, Malmö all included eller någon av de andra paketen.

Text

Spökvandring

Utforska Malmö på ett unikt sätt med ett spökvandringsspel och en audioguide i din telefon. Passera historiska landmärken och lyssna på den sanna historien om Karna Möller – det mest kända spöket i staden.

Text

Ribersborgs Kallbadhus

Malmös vackra och kända Kallbadhus med gamla anor, även kallad ”Kallis”. Här finns bad, bastu och restaurang.

Text

Rundan

Utforska Malmös vattenvägar på en guidad båttur och få en unik synvinkel på stadens utveckling. Med personlig guide ges du en livfull guidning om byggnader, historia, personligheter och anekdoter.

Text

Kreativt centrum på STPLN

STPLN finns idag i Kommendanthuset på Malmöhusvägen 5. Huset användes tidigare som förvaring av kanoner. Idag använder vi cirka 800 kvm till coworking, eventytor och lokaler för produktion och experiment kopplat till kultur och kreativitet. Här jobbar vi inkluderande, experimenterande och hållbart med teknik, hantverk, konst och kultur. Ett studiebesök hos oss har mer fokus på “studie” än “besök”. Besöket faktureras med 4000 kr. Mejla Sanna Lilie, [email protected], för att boka in er.

Text

Stadsodlingsworkshop på Augustenborgs Takodling

Utforska hållbar stadsodling på Augustenborgs Takodling och diskutera möjligheter för gröna tak och vertikal odling i stadsmiljö. Lär dig om ekologiska initiativ och urban grönskande stadsutveckling.