Polestar öppnar på Södertull

Publicerat på onsdag 13 oktobernyhet

Polestar hyr 230 kvadratmeter butiksyta och öppnar i bästa skyltläge på Södertull i Malmö i början av 2022.

Södertull var en gång en av portarna in till Malmö och har sedan tidigt 2000-tal genomgått en förvandling. Tillsammans med Malmö Stad och övriga fastighetsägare fortsätter Vasakronan utvecklingen av området som är lika delar lugn oas bredvid kanalen, som ett pulserande citystråk.

– Vi har på egen hand och tillsammans med andra under en längre tid arbetat målmedvetet för att göra stråket från Triangeln längs Södra Förstadsgatan ner mot Södertull till vad det är idag – Malmös härligaste gågata. Nu har turen kommit till Södertull och ambitionen är att göra det till en ännu mer intressant plats, en plats för nytänkande pionjärer. Polestar är ett väldigt bra exempel på en sådan, säger Anna Stenkil, regionchef på Vasakronan i Malmö.

– Centrala Malmö förändras och vi ser att Södertull nu är ett område på uppåtgående. Här finns väldigt många restauranger och platsen har ett läge, en puls och karaktär som olika aktörer vill åt. Vi har bara tre vakanta ytor i gatuplan och dialoger igång på samtliga, konstaterar Anna Stenkil.