Lunch i Malmö City

– Ska vi ta en lunch på stan?– Tack, gärna! Var?– Bestäm du…

Känner du igen dig? Ibland är valen för många och beslutstiden för kort. Ibland finns det så många viljor att det blir svårt att enas. Ibland är det enklast att besöka ett stamställe, eftersom du vet vad du får. Att innerstan myllrar av härliga lunchrestauranger är ett angenämt problem, som Malmö Citys guide hjälper dig att lösa.

Malmös utbud av lunchrestauranger förändras ständigt och därför uppdateras guiden kontinuerligt. Känner du till ett favoritställe som vi missat? Meddela oss genast!

 

Text

Lunchguide Malmö

Buffé

Rice & Soup – Triangeln
Den populära buffén på Rice & Soup erbjuder en stor variation av mat från Kina Vietnamn och Thailand. Du kan välja mellan både varma och kalla rätter och hittar även sushi i utbudet.

Rosegarden
Beroende på veckodag och klockslag serveras det olika bufféer på Rosegarden, men vardagar 11.30-14.30 är det självklart lunchbuffén som gäller. Välj mellan flera rätter från Kina och Thailand och avsluta med något sött efter maten. Barn äter för reducerat pris.

 

Franskt

Bouchon
På onsdagar och torsdagar kan du njuta av dagens lunch på Bouchon, här erbjuds två till tre läckra franska rätter som varierar varje vecka. Något som är stående på menyn är deras klassiska baguetter med franskt smör, där du kan välja mellan parisisk skinka eller getost och tomat. Lunchen serveras mellan 11:30 och 14:00, eller ta med din måltid för avhämtning.

 

Indiskt 

Green Chili Indian – Lilla torg
På Lilla torg, i ett av Malmös äldsta hus, äter du en modern, indisk lunch mellan 11.20-14.30. Lunchen inkluderar två rätter från menyn och blir du inte mätt går det fint att kompletteringsköpa ett naanbröd bredvid. Det finns flera vegetariska och veganska rätter att välja bland.

Urban Turban

Utforska den mångsidiga menyn på Urban Turban som erbjuder allt från små aptitretare till hjärtliga huvudrätter, perfekta för ensamätande eller att dela med vänner. Varför inte prova någon av deras signaturrätter som tar dina smaklökar på en resa genom Indien? Dörrarna är öppna från klockan 11:00-22:00 på vardagar och från klockan 12:00-23:00 på helgerna.

 

Italienskt

Papi – Saluhallen
Är italiensk mat vad du drömmer om just idag, eller alla dagar? På Papis blir du inte besviken. Förutom dagens pasta och ravioli finns ett fast sortiment som på ett ögonblick får dig att mentalt förflyttas till landet där solmogna citroner trängs med olivträd under en klarblå himmel.

Piccolo Mondo – Lilla torg
Mitt i city, granne med Lilla Torg, hittar du den italienska Piccolo Mondo. Varje vecka presenteras tre olika lunchalternativ samt fritt val bland de 18 stenugnsbakade pizzorna som finns på menyn. Tiden att passa är 11.30-14.00 och i lunchen ingår kaffe på maten.

Spazio – Centralen
På Spazio serveras italiensk slowfood i ett fastfoodkoncept. Pizza och pasta är en självklarhet på menyn, men här kan du även njuta av panini och sallader mellan 11.00-15.00.

V.E.S.P.A
Restaurangen har mättat magar med klassiska, italienska maträtter sedan många år tillbaka, ett omtyckt och vinnande koncept. Maten tillagas av direktimporterade varor från Italien, där inte bara kvaliteten utan också hållbarhetsaspekten fått spela en avgörande roll. Välj mellan antipasti, pasta, pizza och sallader, och du kommer få ny energi som räcker till resten av dagen.

 

Spanskt

Vibliotek

Vibliotek välkomnar dig till dagens lunch från klockan 11:30-14:30, måndag till fredag. Restaurangen har noggrant valt ut de bästa råvarorna för att skapa smakrika tapas i en modern tolkning, inspirerad av det spanska köket och Medelhavets traditioner.

La Roche
La Roche uppstod ur en delad passion för en spansk restaurang i hjärtat av Malmö. Med fokus på spanska råvaror och traditionella rätter, öppnar de sina dörrar för lunchgäster från klockan 11:30 på vardagar. För dem som söker en smakresa bortom lunchtimmen har de en stående meny som erbjuder utsökta tapas och andra rätter som hyllar det spanska köket.

 

Text

 

Finsmakaren

Bistro Royal
I den vackra miljö de kungliga vänthallarna på Malmö Centralstation erbjuder, serveras dagens lunch mellan 11.00-15.00. Varje vecka presenteras en aktuell meny online och varje dag erbjuds fisk-, kött- och vegetariska rätter. En lunchupplevelse för både öga och gom.

Brasseri Sture 1912
Dagens lunch serveras alla dagar utom söndagar och består av nutida rätter med förankring i europeisk restaurangkultur. Bortsett från dagens rätt finns även veckans fisk- respektive vegetariska alternativ, samt ett stort urval andra små och stora rätter. Är ni ett lunchgäng med olika stort behov av mat kan Sture vara ett bra alternativ. Om alla har möjlighet att välja en lagom stor rätt undviks såväl omedelbar matkoma som irriterande blodsockerfall fram på eftermiddagen.

MJ’S
Varje vecka presenterar MJ’s sin färgsprakande lunchmeny online, där de lokalodlade grönsakerna får ta stor plats. Mellan 11.30-13.30 äter du antingen dagens, veckans sallad eller veckans vegetariska. Restaurangen utlovar inte bara vällagad mat på tallriken, besöket ska även bjuda på en helhetsupplevelse för gästen. Boka gärna bord i förväg!

Johan P.
Fisk och skaldjur står alltid i centrum hos Johan P, det är sedan gammalt. Om du är nyfiken slår du en flukt på svarta tavlan för att se vad som serveras just idag, eller så gör du som stammisarna – beställer utan att veta. Titta hit mellan 11.30-15.00 för att njuta av en lunch på en av Malmös klassiska restauranger.

KOL & Cocktails
Hos KOL hittar du en generös lunchmeny mellan 11.30-14.00. Bortsett från dagens kötträtt erbjuds även ett urval från menyn, samt veckans fisk och vegetariska. En kopp kaffe på maten ingår och du avgör själv om den ska få sällskap av en liten lunchdessert. Om detta är ditt favoritställe kan du passa på och köpa ett lunchkort.

Lokal 17 – Hansa
Nordiska smaker med internationella influenser sätter prägel på menyn hos Lokal 17. Förutom dagens lunchrätt finns ett litet, permanent utbud på menyn – samt veckans vegetariska. Aktuell lunchmeny finns online, kika in och låt dig frestas.

 

Snabblunch

Holy Green
Har du tight med tid för lunch? Eller vill du bara slippa stå i kö och trängas? På Holy Green beställer du enkelt maten via hemsidan, här erbjuds både varma och kalla sallader som görs direkt vid beställning. Företaget har ett hållbarhets- och hälsotänk som gör att ditt val av mat gör bästa avtrycket i så väl kropp som miljö.

Lets Grab Salads
Ordet snabbmat klingar inte alltid som ett hälsosamt val av lunch, men det var innan ställen som Lets Grab Salads dök upp som alternativ. Välj en färdig salladsbowl som exempelvis ”Asiatisk räka” eller ”Sesam laxen” – eller gör din egen mix!

Naked Juice Bar
En synnerligen lyckad korsning mellan Australien och Sverige gav oss Naked Juice Bar! De erbjuder soppor, sallader, wraps, smoothies, snacks och annat gott via ett grab & go koncept. Du kan även enkelt förbeställa via företagets app, smidigt och snabbt för dig som har brådis!

Salads and smoothies – Centralen
Livet blir allt lite lättare med dessa färgklickar till matställen som erbjuder ett genomtänkt, näringsriktigt och GOTT lunchalternativ för dig som inte har tid eller lust för fine dining mitt på dagen. Sallader, poké bowls, wraps och smoothies hittar du här. Beställ online för att göra lunchstoppet ännu smidigare.

Subway – Centralen
Ibland kan det vara bekvämt att luta sig mot ett väl inarbetat koncept som Subway. Ett smidigt maskineri i köket gör att du får en fräsch, nytillverkad sallad, macka eller wrap på kortast möjliga väntetid. Det finns även veganska alternativ att ta med eller äta på plats.

 

Husman

Bullen – Två Krögare
På Bullen finns en lång tradition av att mätta magar, här har nämligen bedrivits restaurangverksamhet sedan 1897. Vällagad, traditionell husmanskost är fortfarande det som serveras, för varför ändra ett vinnande koncept? Lunchmenyn hittar du online.

Mando
Ät din lunch på Mando på fredagar mellan 11.30-13.55 och upplev hur historiens vingslag fläktar dig i nacken. Här har vanligt folk och celebriteter ätit gott sedan 1966. Förutom veckans lunchrätt finns ett fast utbud på lunchmenyn samt möjlighet att också välja rätter från à la carte. Mer valfrihet än så kan man knappast få!

Perssons Kök

På denna hemtrevliga restaurang erbjuds en lockande variation av rätter, inklusive fläskfilé, friterad rödspätta och vegetariska alternativ, tillagade med högkvalitativa råvaror. Lunchmenyn serveras från måndag till fredag mellan klockan 11.30 och 14.00.

Restaurang Gustaf Adolf
Mitt i smeten, precis intill Gustaf Adolfs torg kan du slå dig ner och beställa dagens husman. Veckans pasta och veckans vegetariska finns som alternativ och är ett stående komplement på lunchmenyn. När det är soligt och varmt går det finfint att utnyttja den glassiga uteserveringen.

Steakhouse Lilla Torg
Gör ett lunchstopp i ett av Malmös äldsta gatuhus, med anor ända sedan 1600-talet. Dagens husman och pasta serveras mellan 11.30-14.00, men valmöjligheterna är större än så. Fram till 16.00 kan du beställa andra rätter från lunchmenyns fasta utbud, det finns till exempel både vegetariska och veganska burgare att välja mellan.

Victors
Mitt i Malmö huserar mysiga restaurang Victors sedan många år tillbaka. Köket erbjuder en cross-over meny, vilket innebär ett utbud av både klassisk husmanskost och mat med influenser från södra Europa. Lunchen serveras onsdag-fredag och förutom dagens finns också veckans vegetariska samt två sallader att välja mellan.

Text